Entreprenörsfirman BundeBygg AS har stått för upprustningen på uppdrag från fastighetsbolaget Anthon B Nilsen Eiendom AS och OBOS Forretningsbygg, som har lika stora andelar i fastigheten Christian Krohgsgate 32 AS med en yta på 11.300 kvadratmeter. Byggnaden köptes från Aberdeen i december 2014. – Vi assisterade Westerdals Oslo ACT med att hitta nya lokaler, och under inspektionen här fick vi reda på att byggnaden är väl lämpad för sitt syfte. Det har bra höjder, robust och bra ljusinsläpp, som är väl lämpad för undervisning och klassrum. Att det är pelarfritt mellan våningarna, är också fördelaktigt, säger utvecklingschef Fredrik W. Baumann i Anthon B Nilsen Eiendom AS (ABNE) till Byggeindustrien.

Utvändigt har entreprenörsfirman åtgärdat fasaden med patchning av murverk och puts och färg.
– Invändigt har vi monterat fönster för att uppnå bättre U-värde och ljud. Vi har lagt till ett nytt tak med bandtäckning på sidorna, och invändigt har vi satt upp nya väggar och byggt klassrum i olika utföranden. Dessa uppfyller kraven till ljuddämpning för 70 decibel, eftersom det finns extrema krav på ljudisolering för studios, säger Ruden.
Väggarna i det gamla hyreshuset består av stål, gips och leca. Hela ventilationsanläggningen har ändrats, medan radiatorsystemet i stort sett behållits.
– Gården är klassificerad som ett C-klass bygge. Det har monterats utvändigt solskydd, som för övrigt godkänts av Kulturarvförvaltningskontoret. Alla dörrar är nya, många av dem med ljuddämpning. Dessutom har vi lagt till en ny golvbeläggning i de flesta klassrum som tillhandahålls av Intep, säger projektledaren.

Artikel och bilder på bygg.no.