Rafstöðvarvegur, Reykjavik

Vi har fått vårt första uppdrag på Island!

Vår isländske kollega Halldòr ska projektera inomhusakustik i kontorslokaler till runt 80 medarbetare. Det är ett äldre bygge i Rafstöðvarvegur i ett fint område i Reykjavik vid floden Elliðaá. Bygget har tidigare använts som gym, ungdomshus och museum, men ska nu byggas om till kontor.

Uppdraget utföres i samarbete med Verkfræðistofa Reykjavíkur.

Vitaminveien 11

Miljarduppdrag för Thon i Oslo

I uppdraget ingår byggande av hotell, biograf, bostäder, daghem och näring.

Projektet kommer att vara granne med Storo Storsenter som också ägs av Thon Storo ANS.

Projektet kommer att grundas på pålar via gjutna pålgrundläggningar direkt på berget. Gallret kommer att vara av prefabricerad betong och stål. Ytterväggarna kommer mestadels kläs med tegel med glasytor , metall och trä.

Läs mer om detta projekt på veidekke.no.

Frogner skola och kulturcenter

På Frogner i Sørum kommune er første byggetrinn av et storstilt skole- og flerbruksanlegg ferdigstilt – et halvt år før tiden.
Elever og lærere kunne ta i bruk de nye skolebygningene allerede i mars 2016, mens den offisielle åpningen fant sted på årets skolestart 18. august. Første byggetrinn består av tre skolebygg som er bundet sammen med en kulvert, rehabilitering av den eksisterende barneskolen samt utomhusanlegg. Prosjektet er gjennomført i en samspillsentreprise mellom Sørum kommunale eiendomsselskap KF og Betonmast Romerike, som har vært totalentreprenør. L2 Arkitekter har tegnet byggene.
L2 Arkiktekter har tegnet første byggetrinn. For å redusere skalaen er prosjektet delt opp i flere mindre volumer. Skolebyggene og kulturhuset er samlet rundt et sentralt torg, som henvender seg mot Frogner sentrum.
– Vi har lagt spesielt vekt på gode dagslysforhold i alle undervisningsarealer og arbeidsplasser for lærere ved å velge store vindusflater. Stor himlingshøyde i alle undervisningsrom er også valgt for optimale forhold med tanke på lys og luft, sier sivilarkitekt Jon Flatebø i L2.
Det er lagt stor vekt på universell utforming, og det er trinnfri atkomst mellom alle bygg. Utendørs er det universelt utformede gangveier, og det skal bygges en bro over dalen mellom svømmehallen og bygg B. På den måten får man direkte adkomst fra parkeringsplassen og inn i skolebygget. Innomhus er det brukt energi og krefter på å få luminanskontraster (gråtonekonstrast) på overganger i materialer og trapper. Kulverten som knytter sammen de tre skolebyggene gjør at man kan komme seg gjennom alle bygg uten å måtte gå ut.

Artikkel og bilder på bygg.no.

Raufoss skola

Elever og lærere på Raufoss i Vestre Toten kommune har flyttet inn i en flunkende ny barneskole.

Elever og lærere kan nå boltre seg i et nybygg på cirka 5500 kvadratmeter. Prosjektet har et budsjett på 175 millioner kroner eks. mva, noe som inkluderer både tomt, inventar, tilknytningsanlegg og ikke minst uteområde.

Raufoss skole er dimensjoner for nesten 400 elever. I tillegg er det SFO-arealer for 100 barn. I dag har skolen 270 elever. Rektor Geir Westby Larson kan fortelle at det er en flerkulturell skole der 70 av elevene kommer fra 22 ulike nasjoner.
– Visjonen vår med dette prosjektet er å skape en fellesskole for alle, sier rektoren.
De ansatte ved skolen med Larson i spissen har vært en engasjert part i planleggingen av prosjektet. Ifølge Larson hadde de ingen ønsker om å bygge en baseskole med åpne løsninger. De har derimot prioritert å bruke mye areal på store lyse klasserom.
– Vi føler vi har fått gjennomslag for veldig mange av våre ønsker og vi er kjempefornøyd med resultatet, sier han.

Artikkel og bilder på bygg.no.

Rykkinn skole avd. Berger

Veidekke valdes när Bærum kommuns andra OPS- skola (Offentlig-privat samverkan) skulle ersätta den gamla skolan från 1975 på Rykkinn.

Rykkinn skola, avd. Berger utökades också något under 1980-talet. Men även om de flesta av byggnaderna inte var inte mer än knappa 40 år, hade härjningar gjort det nödvändigt med omfattande grepp. Att bygga om eller bygga på blev noggrant utvärderat jämfört med att riva allt och börja på ett oskrivet blad.

I förhållande till en referensbyggnad, har det i projektet uppnått en total minskning av CO2 på totalt 38 procent i förhållande till målen för FutureBuilt – respektive 46 procent på material och 45 procent på energi.
– Utmaningen med passivhus som alltid är att få byggnadskonstruktionen så lufttät som möjligt, men i nära samarbete med arkitekten och duktiga snickare, har vi utvecklat god praxis och uppnått mycket respektabla densitetsmätningar . Vi slutade på 300 millimeter isolering i ytterväggar, delar av 400 millimeter på taket och en övergripande U-värde av fönster och dörrar under 0,8, säger Jacobsen.
– Hänsynen till grannar med hänsyn till buller och damm och till elevernas säkerhet vid vägen till och från gemensam mötesplats för bussing utanför byggarbetsplatsstaketet, ansåg vi som viktiga utmaningar i projektet. Detta har emellertid fungerat på ett bra sätt i nära och konstruktiv dialog med grannar och skolanställda, avslutar en nöjd Jacobsen.

Artikel och bilder på bygg.no.